Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye ŠKODA OCTAVIA RS iV

Publisert 04.mars 2020

ŠKODAs RS-avdeling starter et nytt kapittel i bestselgerserien og lanserer den første plug-in hybride RS-modellen, som kan skryte på seg en kombinert kraft på 245 hk.

Et nytt kapittel

Når ŠKODA nå lanserer den nye OCTAVIA RS iV, starter de et nytt kapittel i suksesshistorien som er RS. For første gang er det en ladbar hybrid som blir toppmodellen, her vil de kombinere en 1,4-liters TSI med rå elektrisk kraft som til sammen utgjør 245 hestekrefter. Den kombinerte kraften gir 0-100 km/t på 7,3 sekunder og har et maksimalt dreiemoment på 400 Nm. Samtidig vil CO2-utslippet bli betraktelig redusert fra tidligere modeller. Utslippet ligger på rundt 30 g/km (WLTP). I tillegg vil det være mulig å kjøre 60 km på kun elektrisitet, noe som gjør det mulig å kjøre utslippsfritt i byen, men være klar for langtur uten rekkeviddebegrensning.

 

Design

Den nye OCTAVIA RS iV er inspirert av motorsport, men designet for hverdagen. Det sportslige eksteriører har flere racing-inspirerte designdetaljer som gjør at den sklir rett inn som et prominent medlem av RS-familien. Bak felgene sitter det røde bremsekalipere som uthever det sportslige designet. Takspoileren blir lakkert i bilens farge, samtidig som du får kontrast leppespoiler og diffusere i svart. Under tåkelysene finner man store luftinntak som får bilen til å se bredere og mer leken ut. Luftinntaket er sperret av for maks aerodynamikk og gjør at rekkevidden blir utnyttet til det maksimale.

 

Interiør

Interiøret følger kjent RS-stil med gjennomgående mørkt utseende hvor de røde kontrastsømmene i setene og på multifunksjonsrattet gjør OCTAVIA RS iV til en fullverdig sportsbil. Sammen med ambientbelysning og karboneffekt får du en intim følelse som vekker den indre racerbilsjåføren. OCTAVIA RS iV vil i tillegg få en ny girspak, hvor den tradisjonelle spaken er byttet ut med et mer moderne system, som frigjør plass i midtkonsollen og øker de praktiske mulighetene.

 

Teknisk data

Nye OCTAVIA RS iV har en toppfart på 225 km/t og gjør null til hundre på 7,3 sekunder fra stillestående. Dette blir gjort mulig gjennom det elektriske dreiemomentet, som alene er på 330Nm og tilgjengelig umiddelbart fra stillestående. ŠKODA kombinerer en 1,4-liters TSI bensinmotor med en 116hk elektrisk motor. Maksimalt dreiemoment er på 400 Nm og CO2-utslippet ligger på 30g/km (WLTP). Litium-ion-batteriet er på 13kWh og kan kjøres helelektrisk inntil 60 km (WLTP)