Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Derfor er ŠKODA ENYAQ iV den perfekte familiebilen

Oppdatert 22.oktober 2021

Familiebilen skal oppfylle mange krav. Plass, er ofte en utfordring for mange. I tillegg er god komfort, fremkommelighet, sikkerhet og pris viktige punkter når man er på jakt etter den perfekte familiebilen.

- Fra et familieperspektiv treffer ŠKODA ENYAQ iV perfekt, sier Ole-Ansgar Brenna Aall som selv er trebarnspappa og markedssjef for ŠKODA hos Møller Bil Oslo Vest.

- Her får du absolutt alt du kan ønske deg fra en romslig familiebil. Du har god plass i baksete og et stort bagasjerom. Høy bakkeklaring og mulighet for både tilhengerfeste, skiboks, og 4x4 gjør at du kommer hele veien opp til hytta, uten problemer. Den har også det siste innen ny teknologi som gjør kjøreturen mer behagelig og tryggere for hele familien. Og med en rekkevidde på inntil 528 km (460 km for 4x4) er rekkeviddeangsten også forduftet som dugg for solen. 

ENYAQ iV og Ole Ansgar

Godt med plass til hele familien

Størrelsen har ofte mye å si for familiebilen. For det første må det være god nok plass til alle, både foran og bak. I ŠKODA ENYAQ iV har du god plass til barneseter bak, og den leveres selvfølgelig med ISOFX for feste av barnesete, både foran og bak. Og ja, det er mulig å få plass til opptil tre barneseter i baksetet. 

Behovet for god bagasjeplass vokser gjerne også med antall familiemedlemmer, og for en familie på fire-fem personer er det ofte mye som skal med. Selv på korte turer. I ŠKODA ENYAQ iV ivaretas dette godt med et bagasjerom som rommer 585 liter. Takrails er også standard, slik at du har mulighet for takstativ med vekt opptil 75 kg på taket. Det betyr at du også kan ha på skiboks eller sykkelstativ om du vil. 

God fremkommelighet med både bakhjul- og firehjulstrekk

ŠKODA ENYAQ iV kan leveres med både bakhjulstrekk og firehjulstrekk.

Vi ser at firehjulstrekk er mest populært, men Ole-Ansgar kan fortelle at mange vil bli positivt overrasket over fremkommeligheten til utgavene med bakhjulstrekk.

-Det vil være en helt ny opplevelse å kjøre bakhjulstrekk med ŠKODA ENYAQ iV, takket være bedre vektfordeling. I ENYAQ’en ligger motoren mellom bakhjulene, og det flate batteriet er plassert lavt, noe som gir vesentlig bedre fremkommelighet og en mye bedre vektfordeling enn det vi tradisjonelt sett er vant til fra bakhjulstrekk. Spesielt på vinterføre vil man merke stor forskjell.

Ingen rekkeviddeangst – velg mellom tre ulike batteristørrelser

Den elektriske SUVen kommer med tre ulike batteristørrelser (52, 58 og 77 kWt nettokapasitet) Det betyr en rekkevidde på henholdsvis 340, 409 og 528 km. Det største batteriet kommer også i kombinasjon med firehjulstrekk, men da reduseres rekkevidden til 460 km. Selv om mange kanskje tenker at de trenger en bil med lengst mulig rekkevidde, bør man først og fremst se på hva slags behov man har. For de aller fleste vil en rekkevidde på 340 eller 390 km være mer enn godt nok.

-Hvor ofte er det du kjører 34 mil i strekk med barn i bilen uten stopp? Det skjer sjeldent, så dersom du ikke må ha firehjulstrekk er de minste batteristørrelsene ypperlige alternativer.

Pris ENYAQ iV – komplett familiebil rundt 400.000,-

Skal du ha en ENYAQ iV med firehjulstrekk, starter prisen på rundt 495.600,- Da har du også den største batteripakken som gir en rekkevidde på 460 km. Hittil er det denne utgaven vi har solgt mest av, men vi har veldig stor tro på utgavene med de mindre batteripakkene sier Ole-Ansgar.

-Som nevnt tidligere vil man få en helt ny opplevelse av å kjøre bakhjulstrekk takket være vektfordeling i den elektriske SUVen. Jeg er helt sikker på at mange kommer til å gå for de mindre batteripakkene når de bare får prøvekjørt bilen, og kan føle selv hvor bra den er med bakhjulstrekk.

ENYAQ iV 50 som har den minste batteripakken og en rekkevidde på 340 km i starter på ca 350.000,- Legger du på utstyr for rundt 50.000,- har du en komplett familiebil til rundt 400.000,- Dette vil holde i massevis for de aller fleste, sier Ole-Ansgar engasjert.

Praktiske løsninger som kommer godt med i hverdagen

«Simply Clever»-løsninger finner man i alle Skoda-modeller, og ŠKODA ENYAQ iV er intet unntak. Ole-Ansgar trekker frem familiepakken som han mener er gull verdt. Her får du blant annet sidestøttefunksjon til hodestøttene i baksetet, som gjør det mer komfortabelt både for voksne og for barn. Annet innhold i familiepakken er pledd og foldebord, elektrisk barnesikring av dører, mekaniske solgardiner, 230 volt stikkontakt bak og 2 USB-uttak i baksetet.

I tillegg kommer ENYAQ iV med egne «Simply Clever»-funksjoner som kabelrenser for ladekabelen, en praktisk hette for ladekontakten og et eget oppbevaringsbur for ladekabelen under gulvet i bagasjerommet.

Høydepunkter

  • Høy bakkeklaring
  • Bagasjeromsvolum på hele 585 liter
  • Tilgjengelig med både firehjulsdrift og bakhjulsdrift
  • Mulighet for tilhengerfeste med hengervekt opptil 1.200 kg for firehjulstrekk og 1.000 kg for bakhjulstrekk.
  • Mulighet for taklast/takstativ
  • Utvendige mål; 4.649 mm lang, 1.879 mm bred og 1.616 mm høy
  • Tre batteristørrelser (52, 58 og 77 kWt nettokapasitet) Det betyr en rekkevidde på henholdsvis 340, 409 og 528 km, samt 460 km på 4x4.
  • Hurtiglading opptil 125 kW

 

Lurer du på noe rundt ENYAQ iV er det bare å ta kontakt med oss