Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Tid for hjulskift? Vi skifter ikke bare hjulene på bilen

Publisert 21.mars 2021

Det mange som velger å la profesjonelle ta seg av hjulskiftet når det er tid for å bytte til sommer- eller vinterdekk. Ikke bare fordi det er behagelig å slippe jobben selv, men også fordi du kan være helt trygg på at jobben blir riktig utført. Det er nemlig noen feller å gå i dersom det ikke blir gjort riktig, som igjen kan få store konsekvenser med tanke på din og andres sikkerhet.

Trygt og sikkert hjulskift - la oss ta hjulskifte for deg

Pris 499,- 

Når vi tar hjulskifte for deg, skifter vi ikke bare hjulene på bilen. Vi sjekker også alltid:

  • Om det er ujevn slitasje på noen av dekkene
  • At du har nok mønsterdybde
  • At du har riktig dekktrykk
  • Om det er skader på dekk/felg
  • Korrekt moment ved stramming av hjulbolter
  • Visuell sjekk av bremser

De vanligste feilene ved hjulskift

De vanligste feilene vi ser i forbindelse med hjulskift er at man ikke har kontrollert hjulene skikkelig. Før du setter på nye hjul bør du forsikre deg om at de er i god nok stand. Det er viktig at dekkene er frie for skader, og at de ikke er for slitte. Ujevn slitasje eller for lite mønsterdybde på dekkene kan være svært farlig å kjøre med, da det reduserer veigrepet betraktelig.

For lavt dekktrykk er også veldig vanlig. Når hjulene har ligget lagret i en garasje eller bod så vil dekktrykket minske en god del. En dekktrykkvarsler vil ofte ikke varsle ikke dette før det har gått litt tid. Derfor er det viktig at du kontrollerer dekktrykket i alle dekkene etter at du har satt på nye hjul.

Ikke glem etterstramming av hjulboltene

Uavhengig om du har fått utført hjulskift på verkstedet eller gjort det selv, er det viktig å etterstramme hjulboltene. Dette gjøres når du har kjørt ca 50 km.

Gjør det til en vane å sjekke dekkene jevnlig

Vi anbefaler at man sjekker dekkene med jevne mellomrom – spesielt lufttrykk. Riktig lufttrykk er viktig med tanke på bremselengde, rullemotstand, slitasje og kjørekomfort. Sjekk også at ikke mønsteret slites ulikt. Dersom dekket har blitt mye mer slitt på den ene kanten kan det være lurt med en grundigere sjekk på et verksted, da årsaken for eksempel kan skyldes feil på hjulstilling.

Er det tid for hjulskift?

Husk at det ikke bare er sesongen sommer eller vinter som avgjør om det er tid for hjulskift. Er dekkene dine slitte, gamle eller har skader kan det være lurt å bytte. Vi har også god ekspertise når det kommer til dekk, og hjelper deg gjerne med å finne nye dekk til din bil. Kontakt oss gjerne for mer informasjon.